سگ و گربه

راهنمای سفر با سگ وگربه با ماشین

بردن سگ به مسافرت با ماشین و همینطور سفر بردن گربه با ماشین، دردسرهایی به همراه دارد، اما با رعایت اصولی ساده می‌توانید آنها را پشت سر بگذارید.

اگر قصد سفر با ماشین دارید آن هم با سگ یا گربه خود دو قانون را برای همیشه به خاطر بسپارید:

  1. استفاده از سبد مخصوص حمل و نقل حیوانات زنده برای حفظ ایمنی حیوان شما سرنشینان ضروری است. آزاد بودن سگ و گربه در خودرو هنگام رانندگی، حتی در سرعت پایین خطر‌ساز خواهد بود.
  2. هیچ گاه سگ یا گربه خود را داخل خودرو تنها نگذارید، مخصوصا در روز‌های گرم تابستان، زیرا دمای ماشین در مدت کوتاهی چنان بالا می‌رود که می‌تواند آسیب‌رسان باشد. البته در این حالت امکان دزدیده شدن حیوان شما نیز وجود دارد. استفاده از صندوق عقب نیز برای نقل و انتقال بسیار نامناسب است. گرمای زیاد و نداشتن تهویه مناسب می‌تواند حیوان را به کام مرگ ببرد.

مواردی که قبل از سفر با سگ یا گربه‌تان باید در نظر بگیرید

با مراجعه به کلینیک دامپزشکی از سلامت بدنی، واکسیناسیون و درمان انگلی سگ و گربه خود مطمئن گردید.

همچنین با توجه به منطقه‌ای که سفر می‌کنید اگر نیاز به داروی خاصی باشد، برای او تجویز شود (ممکن است در مقصد شما عوامل بیماریزایی وجود داشته باشد که حیوان شما در منطقه محل زندگی‌اش با آنها مواجه  نباشد.)

بهترین روش برای جلوگیری از حالت تهوع حیوان هنگام مسافرت‌، عادت دادن او به مسافرت از زمان بچگی است.

اگر حالت تهوع سگ یا گربه‌تان برای شما مشکل‌ساز است‌، از دامپزشک خود بخواهید دارویی مناسب برای کنترل این مشکل تجویز نماید.

استفاده از داروی مسکن پیشنهاد نمی‌‌شود، چون می‌تواند تنظم حرارت بدنشان را بهم بزند. به هرحال میتوانید حیوانات خیلی عصبی و هیجانی را با داروهای تجویز شده توسط دامپزشکتان در طول مسیر آرام نگه‌دارید.

اگر سگ یا گربه‌تان آمادگی سفر طولانی را ندارد، او را به چند سفر کوتاه ببرید تا با این موضوع هماهنگ شود.

برای عادت دادن سگ یا گربه خود به باقی ماندن در سبد مخصوص حمل و نقل، باکس او را در خانه بگذارید و تا نیمه سر آن را باز بگذارید و اسباب بازی‌ها و وسائل مورد علاقه‌اش را داخل آن بگذارید چند هفته بعد سر جعبه  و باکس را بگذارید ولی در باکس را باز کنید، به این صورت تشویق می‌شود که به داخل باکس برود (البته این موضوع ممکن است برای شما زمان بر باشد‌)‌.

داخل باکس آب و غذای مورد نیاز او را بگذارید و مقدار کافی از آب و غذای مخصوصش همراه داشته باشید چون ممکن است آب مسیر مورد نظر برای سفر، ایجاد مشکلات گوارشی در سگ یا گربه‌تان کند.

قبل از سفر حتما سگ یا گربه‌تان را به حمام برده و موهایش را برس بزنید و ناخن‌ها‌یش را کوتاه کنید. چند ساعت قبل از شروع سفر به سگ و گربه‌تان غذا نداده، همراه حیوان به پیاده‌روی نسبتا طولانی بروید تا بتواند ادرار و مدفوع کند. مدارک واکسیناسیون و شناسایی حیوان خود را آماده کرده و حتما در تمام مدت سفر به همراه داشته باشید.

اگر قصد مسافرت به خارج از کشور را دارید حتما از کامل بودن مدارک مثل مجوزهای خروج از کشور، ورود به کشور مقصد و قوانین قرنطینه‌ی آنجا اطمینان حاصل نمایید.

وسائل مورد نیاز در طول سفر با یوان خانگی:

  • برچسبی روی گردنبند حیوان خود نصب کنید که شماره تلفن شما روی آن ثبت باشد.
  • ظرف قابل حمل برای آب، اسباب بازی‌ها، مسواک، شامپو، برس، به تعداد کافی زیرانداز برای روی مبلمان مقصد و کیسه پلاستیکی مناسب  برای نگهداشتن زیرانداز‌‌های استفاده شده.
  • داروهای احتمالی مصرفی حیوان (قطره‌های چشم و گوش‌، قرص یا ویتامین و…)
  • کمربند ایمنی مخصوص سگ‌های بزرگ که نمی‌توان با سبد حمل و نقل آنها را جابجا نمود.
  • چند کیسه پلاستیکی مناسب برای جمع آوری فضولات حیوان، جهت جلوگیری از آلوده‌سازی محیط و رعایت حقوق سایر شهروندان خودروی خود را آماده کنید.

بهترین مکان برای سگ‌های بزرگ‌، قسمت پشتی خودرو است، ماشینی که دارای فضای عقب بزرگ باشد و پشت پنجره یک محافظ داشته باشد. سگ‌های کوچک، گربه‌ها و توله‌ها می‌توانند داخل یک سبد فایبرگلاس مخصوص یا جعبه‌های چوبی قراربگیرند.

جایی را برای حیوان انتخاب کنید که امن باشد. آن را در جایی قرار دهید که بتوانید گاه گاهی لمسش کنید تا از حضور شما مطمئن باشد. او در خودرو باید به آب دسترسی داشته باشد و وجود پتوی مورد علاقه‌اش در کنارش به او آرامش می‌دهد.

آفتاب‌گیرهایی که از داخل ماشین بر روی پنجره باز نصب می‌کنند برای تهویه هوا در روزهای گرم مفید می‌باشد اما به آنها زیاد اعتماد نکنید.

از کار کردن درست  سیستم تهویه خودرو مطمئن شوید.

در طول سفر با سگ یا گربه‌مان چه باید بکنیم؟

اگر حیوان شما در طول مسیر بخوابد و مزاحمتی برای شما نداشته باشد‌ شما فرد خوش شانسی هستید.

اجازه ندهید سرش را از پنجره بیرون کند.

هیچگاه حیوان خود را قسمت بار وانت یا کامیون یا صندوق عقب قرار ندهید.

هر ۲ تا ۳ ساعت توقف کنید تا به او فرصت آشامیدن، حرکت و دستشویی کردن بدهید. در سفرهای طولانی بعد از ۴ تا ۵ ساعت به آنها کمی غذا دهید.

بیاد داشته باشید قبل از خروج از خودرو، قلاده او را ببندید زیرا گاهی محیط های ناآشنا در حیوانات ایجاد هیجان کرده و دردسر ساز خواهد بود.

قبل از سفر به خارج از کشور حتما سایت‌ها و کتاب‌های مرتبط با هتل‌هایی که حیوان را می‌پذیرند را بررسی کرده و هزینه آن را پرداخت نمایید‌. هیچگاه حیوان خود را به صورت قاچاقی وارد اتاق ننمایید‌. بسیاری از هتل‌ها بدون باکس اجازه ورود حیوان را به داخل اتاق و تنها گذاشتن آن را نمی‌دهند‌.

برای رعایت حقوق دیگران درمکان‌های عمومی، از قلاده استفاده نماید‌، به رستوران‌هایی بروید که اجازه ورود حیوان را می‌دهند و در محل‌های که برای قدم زدن حیوان اختصاص یافته بروید و در صورتی که حیوانتان در آن مکان مدفوع یا ادرار کرد، حتما محل را تمیز نمایید.

بیشتر بخوانید: گاز گرفتن 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *